2022-05-14 08:55:57• hírek • Agerpres

Kelemen Hunor a székelyhimnusz-ügyről: Senki a koalícióból nem akart olajat önteni a tűzre

Foto: rmdsz.ro
Foto: rmdsz.ro

Kelemen Hunor kormányfőhelyettes, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke úgy nyilatkozott pénteken Aradon, hogy noha 'egyesek' megkísérelték a kormánykoalíció legmagasabb szintjéig vinni a székely himnusz eléneklésének ügyét, a koalíció vezetőségében senki nem volt, aki olajat öntött volna a tűzre, jómaga pedig személyes beszélgetést folytatott erről Nicolae Ciucă miniszterelnökkel.

Kelemen Hunort arról kérdezték, hogy romlott-e az RMDSZ viszonya koalíciós partnereivel, a Szociáldemokrata Párttal és a Nemzeti Liberális Párttal, miután a közvéleményt élénken foglalkoztatta, hogy a Szlovéniában zajló jégkorong-világbajnokságon a román-magyar meccs után a román hokiválogatott tagjai a magyar csapattal és szurkolókkal együtt énekelték a székely himnuszt.

Az RMDSZ elnöke azt felelte, a koalíción belül nem esett szó erről. 'Én beszéltem négyszemközt a miniszterelnökkel, és a miniszterelnök a kormányülésen arra kérte a sportminisztert, hogy ismertesse a történteket. Nem téma ez a koalícióban, egyesek a legmagasabb szintre akarták volna vinni, de nem történt meg. Senki a koalícióból nem akart olajat önteni a tűzre; mi le akartunk csitítani egy vihart, amely valamelyest mesterségesnek mondható' - nyilatkozta Kelemen Hunor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: